top of page
  • Hotelier Academy

Πού και πότε χρησιμοποιούνται οι φωτεινές επιγραφές και έξυπνες συμβουλές για το καλύτερο αποτέλεσμα

Updated: Jan 21, 2021


Amada Colossos Resort
Photo Credits: Amada Colossos Resort

Μάθετε σε ποια σημεία του καταλύματος μπορείτε να προσθέσετε φωτεινές επιγραφές, και ειδικά tips που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Η βιομηχανία της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, έτσι και οι υποδομές των καταλυμάτων αναβαθμίζονται για να προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής στους ταξιδιώτες. Μία από τις υποδομές που έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, και πάντοτε με τη συμβολή της τεχνολογίας, είναι οι επιγραφές, που πλέον αντικαθίστανται από τις φωτεινές επιγραφές και παίζουν κομβικό ρόλο στη ξενοδοχειακή εμπειρία.


Πώς, όμως, οι φωτεινές επιγραφές μπορούν να επηρεάσουν την εμπειρία των επισκεπτών σας και τη λειτουργικότητα του καταλύματός σας; Οι φωτεινές επιγραφές έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ένα στοιχείο εντυπωσιασμού στο ξενοδοχείο, βελτιώνοντας αισθητά το design του, και ταυτόχρονα δημιουργώντας ένα πιο οικείο περιβάλλον για τους επισκέπτες.


Ποια είναι τα σημεία του ξενοδοχείου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι φωτεινές επιγραφές; Ας τα ανακαλύψουμε παρακάτω!


Στην κεντρική σήμανση του ξενοδοχείου

Glyfada Riviera Hotel
Photo credits: Glyfada Riviera Hotel

Η κεντρική σήμανση του ξενοδοχείου είθισται να είναι από τα πιο συνήθη σημεία όπου χρησιμοποιούνται φωτεινές επιγραφές. Αυτό συμβαίνει, διότι η κεντρική σήμανση υπήρξε ανέκαθεν μία από τις πιο σημαντικές επιγραφές σε ένα ξενοδοχείο, επηρεάζοντας σημαντικά την πρώτη εντύπωση του επισκέπτη, ενώ βοηθώντας τον ταυτόχρονα να εντοπίσει το ξενοδοχείο πιο εύκολα. Η κεντρική σήμανση πρέπει να έχει ένα αρκετά μεγάλο μέγεθος και το φως δεν πρέπει ποτέ να επισκιάζει τα γράμματα. Το χρώμα που θα επιλέξετε πρέπει να είναι θερμό και “οικείο”, ενώ φροντίστε να συνάδει με την ταυτότητα του ξενοδοχείου σας.


Χρήσιμη Συμβουλή: Βεβαιωθείτε πως η φωτεινή επιγραφή που χρησιμοποιείται για την κεντρική σήμανση του ξενοδοχείου σας, δεν είναι πολύ έντονα φωτισμένη, γιατί θα επισκιάσει τα γράμματα καθώς το έντονο φως, ίσως δημιουργήσει κακή εντύπωση τις βραδινές ώρες.

Στη σήμανση των διαδρόμων και των πορτών

Strogili Hotel Santorini
Photo Credits: Strogili Hotel Santorini

Με την εισαγωγή των ηλεκτρονικών και των φωτεινών επιγραφών στην αγορά, η σήμανση στους διαδρόμους των δωματίων απέκτησε διαφορετική βαρύτητα. Οι φωτεινές επιγραφές στους διαδρόμους, όχι μόνο δημιουργούν μία πιο οικεία ατμόσφαιρα για τους ταξιδιώτες, αλλά τους διευκολύνουν, καθώς καθιστούν πιο εύκολη την εύρεση των δωματίων τους. Μπορούν να βοηθήσουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν υποδομές που ίσως να μην γνώριζαν. Και, τέλος, μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά το Housekeeping Department, σε περίπτωση που πρόκειται για ηλεκτρονικές επιγραφές.

Χρήσιμη Συμβουλή: Ρυθμίστε το χρώμα των Φωτεινών Επιγραφών σας έτσι ώστε να αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Την ημέρα μπορείτε να τα ρυθμίσετε σε ψυχρό φωτισμό, ενώ το βράδυ μπορείτε να ρυθμίσετε σε πιο ζεστό φωτισμό.

Στη σήμανση των outlets (F&B, Spa, κ.α.)

Euphoria Resort
Photo Credits: Euphoria Resort

Τα outlets αποτελούν μέρος των κύριων χώρων του ξενοδοχείου σας, οπότε είναι άκρως σημαντικό να τους δώσετε την απαραίτητη προσοχή και να διαμορφώσετε την ηλεκτρονική σήμανση ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε outlet. Για παράδειγμα, στο Spa, πρέπει να δώσετε αρκετή έμφαση έτσι ώστε οι φωτεινές σας πινακίδες να είναι ήπια φωτισμένες και να προάγουν το αίσθημα χαλάρωσης που απαιτεί ο χώρος. Από την άλλη, στο εστιατόριο, πρέπει να λάβετε υπ'όψιν σας από το είδος εστιατορίου (diner, gourmet, traditional) μέχρι και τι είδους κουζίνα προσφέρετε. Για παράδειγμα, ένα εστιατόριο με fast food κουζίνα χρειάζεται ψυχρό φωτισμό, ενώ από την άλλη, ένα εστιατόριο με παραδοσιακή Ιταλική κουζίνα χρειάζεται θερμές αποχρώσεις.


Χρήσιμη Συμβουλή: Φροντίστε οι πινακίδες σας να εναρμονίζονται πλήρως με τον χώρο και να μην φαντάζουν παράταιρες (τόσο χρωματικά όσο και αισθητικά), καθώς, το σωστό design τους μπορεί να επιφέρει και καλύτερο upselling.

Σε Instagram Hotspots στο ξενοδοχείο (πισίνες, κλπ.)

St. George Lycabettus, Athens
Photo Credits: St. George Lycabettus, Athens

Ένα νέο είδος facility που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στα ξενοδοχεία είναι τα Instagram Hotspots. Πολλοί από τους ταξιδιώτες που θα επισκεφτούν το ξενοδοχείο σας, θα ψάξουν για ένα σημείο να βγάλουν ωραίες φωτογραφίες. Γιατί λοιπόν δεν τους διευκολύνετε, παρουσιάζοντας τα καλύτερα σημεία; Φροντίστε τα μηνύματα στα "Instagram Hotspots" να είναι έξυπνα και "διασκεδαστικά".

Χρήσιμη Συμβουλή: Στο μήνυμα πρέπει να αναφέρετε γιατί θεωρούνται Instagram Hotspots. Ένα παράδειγμα μηνύματος θα ήταν "God, I love this View" και ένα βελάκι που να δείχνει προς την θέα!

Αυτά είναι τα σημεία που μπορείτε να τοποθετήσετε φωτεινές επιγραφές. Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε να δώσετε ιδιαίτερη βάση στο design των επιγραφών σας, φωτεινές ή μη, καθώς θα πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένες με το design του ξενοδοχείου σας. Έτσι, θα φαντάζουν ως μέρος της ξενοδοχειακής εμπειρίας που προσφέρετε και δεν θα είναι παράταιρες με το συνολικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας ένα ακόμη πιο οικείο περιβάλλον για τους επισκέπτες σας.


bottom of page